20 Απριλίου 2017 ♦  Η πρώτη συνάντηση της Οικονομοτεχνικής (Fintech) συμβουλευτικής ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τελείωσε και άρχισαν να εμφανίζονται οι αντιδράσεις της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων.

Η ομάδα, στην οποία συμμετείχαν αρκετές γνωστές εταιρείες Blockchain, ολοκλήρωσε την εναρκτήρια συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Η σύνάντηση αυτή περιλάμβανε ένα πάνελ ομιλητών καθώς και μια κλειστή συνάντηση, οι λεπτομέρειες των οποίων δεν γνωστοποιήθηκαν.

Έλαβαν μέρος δεκατέσσερις συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Circle, Jeremy Allaire, διευθυντής κανονιστικών ρυθμίσεων στο Ripple, Ryan Zagone και η Jill Carlson, επικεφαλής της στρατηγικής αγοράς στην Chain.

"Οι αναδυόμενες τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα ("fintech") προωθούν τη μετασχηματιστική αλλαγή στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε τομείς όπως οι πληρωμές, η χρηματοδότηση, οι επενδύσεις, η χρηματοοικονομική πληροφόρηση και η παροχή συμβουλών και η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων", αναφέρει μια εισαγωγή στην εκδήλωση από το ΔΝΤ . "Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν τόσο ευκαιρίες όσο και κινδύνους."

Παρόλο που είναι απίθανο να εμφανιστεί η ακριβής φύση της εμπλοκής του Blockchain, ο κατάλογος των προσκεκλημένων για τη συναρπαστική συνάντηση μικρής κλίμακας με τη διευθύνουσα σύμβουλο Christine Lagarde λέει πολλά.

Εν τω μεταξύ, ο ιδρυτικός διευθυντής του Bitcoin Foundation εξέφρασε τον σκεπτικισμό του στο Twitter.

"Έχω μελετήσει τους 'ανθρώπους του bitcoin και τις εταιρείες' που βρίσκονται εδώ και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο το ΔΝΤ χρειάζεται το Blockchain".

Η Λαγκάρντ σε δήλωσή της τον περασμένο Οκτώβριο είχε προβλέψει ότι οι τράπεζες και άλλοι οργανισμοί θα χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα αρκετά σύντομα, μέχρι το 2021. Για την ακρίβεια είχε πεί:

«Θα ήμουν πολύ έκπληκτη εαν σε πέντε χρόνια, πολλά από τα υπάρχοντα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν υιοθετήσει αυτά τα εργαλεία»

Εικόνα: By Français : Fonds monétaire international (identité du photographe non mentionnée), Κοινό Κτήμα, Link