23 Ιανουαρίου 2017 ♦ Το BitFlyer επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην Ευρώπη, γεγονός που το καθιστά το πρώτο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο το οποίο λειτουργεί με άδεια στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ!

Το BitFlyer το οποίο απέκτησε άδεια παροχής υπηρεσιών πληρωμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις αρμόδιες αρχές του Λουξεμβούργου, πρόκειται για το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της Ιαπωνίας και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως με όγκο συναλλαγών το τελευταίο 24ωρο (την στιγμή που γράφεται το κείμενο) μεγαλύτερο από 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ! Ένα ποσό που είναι κοντά στον αντίστοιχο όγκο συναλλαγών του Coinbase, του μεγαλύτερου αμερικάνικου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Το 2017, το BitFlyer διεκπεραίωσε το 25% του όγκου των ανταλλαγών bitcoin (συναλλαγές ύψους περίπου 250 δισ. δολαρίων).

To BitFlyer, σε αντίθεση με άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, που παρέχουν την δυνατότητα συναλλαγών με μεγάλο αριθμό 'εναλλακτικών' κρυπτονομισμάτων, επικεντρώνεται κυρίως στο bitcoin, το Bitcoin Cash, το Ethereum, το Ethereum Classic και το ιαπωνικό Monacoin. Στην Ευρώπη θα ξεκινήσει επικεντρώνοντας στο bitcoin, ενώ στην πορεία θα επεκταθεί και στα άλλα κρυπτονομίσματα.

Το BitFlyer, όταν ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ιαπωνία, είχε έντονη παρουσία μέσω διαφήμισης και διοργάνωσης events, ώστε να φέρει το ιαπωνικό κοινό 'κοντά' στο bitcoin. Μένει να δούμε εάν θα ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση και στην Ευρώπη.

 

Εικόνα: Σύνθεση, pixabay.com, bitFlyer