22 Ιανουαρίου 2021 ♦ Προς τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια από τον Σεπτέμβριο οδεύει το bitcoin καθώς οι ανησυχίες για ρυθμίσεις στην αγορά αλλά και το επιπόλαιο ράλι οδηγούν σε μια άτακτη οπισθοχώρηση από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρέθηκε το πρωί να σημειώνει πτώση άνω του 5% στο χαμηλό σχεδόν τριών εβδομάδων των 28.800 δολαρίων, προτού σταθεροποιηθεί κοντά στα 32.000 δολάρια. Από τις αρχές της εβδομάδας καταγράφει απώλεια 11%, τη μεγαλύτερη από μια εβδομαδιαία πτώση 12% τον Σεπτέμβριο.

Traders σχολίασαν πως η ανάρτηση της BitMEX Research πως μέρος του bitcoin μπορεί να έχει δαπανηθεί δύο φορές ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει ρευστοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι αργότερα το ζήτημα επιλύθηκε.

"Η αγέλη πιθανώς το είδε και σκέφτηκε ότι ακούγεται τρομακτικό και σοκαριστικό και πιθανότατα τώρα είναι η ώρα να πουλήσουν", σημειώνει αναλυτής της IG Markets στη Μελβούρνη.

Το bitcoin κινείται περισσότερο από 20% κάτω από το ιστορικό υψηλό των 42.000 δολαρίων που σημείωσε πριν από δύο εβδομάδες, χάνοντας έδαφος εν μέσω των ολοένα και διογκούμενων ανησυχιών πως είναι φούσκα και ενώ τα κρυπτονομίσματα έχουν τραβήξει την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών.

 

Πηγή: capital.gr

Εικόνα: pixabay.com