15 Απριλίου 2018 ♦ Μιά από τις μεγαλύτερες φάρμες εξόρυξης, πρόκειται να λειτουργήσει στο Krasnoyarsk Krai στην Σιβηρία, σύμφωνα με τον Daniel Zakomolkin, γενικό διευθυντή της BitBaza, εταιρείας που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ο Zakomolkin εξήγησε ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή λόγω επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας και χαμηλού κόστους αυτής (της ενέργειας).

Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 3 δισ. ρούβλια, δηλαδή περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ!

Η εγκατάσταση θα δημιουργηθεί εντός του βιομηχανικού πάρκου της περιοχής και προβλέπεται να απορροφά αρχικά 10 MW ηλεκτρικής ενέργειας, με προοπτική να φτάσει στα 120 MW!

Στην εγκατάσταση αυτή πρόκειται να απασχοληθούν ειδικοί, απόφοιτοι του τοπικού Πανεπιστημίου, ενώ οι τεράστιες ποσότητες θερμότητας που θα παράγονται από την διαδικασία της εξόρυξης, θα χρησιμοποιούνται στο δίκτυο οικιακής θέρμανσης της περιοχής.

Πέρα όμως από τις 'επίσημες' ρωσικές εγκαταστάσεις σε αυτόν τον τομέα, δημοφιλείς είναι και οι ...ανεπίσημες (δηλ. παράνομες). Πριν λίγες ημέρες, συνελλήφθησαν στην ρωσική πόλη Orenburg, δύο άνδρες, εμπλεκόμενοι σε επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι κατηγορούνται για ρευματοκλοπή αρκετών εκατομμυρίων κιλοβατωρών! Οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει πάνω από 6 χιλιάδες συσκευές εξόρυξης σε υποσταθμό διανομής ηλεκτρικής ενέργειας!!!