21 Μαρτίου 2017 ♦  Δύο άτομα που σχετιζόντουσαν με την λειτουργία του ανταλλακτηρίου Coin.mx βρέθηκαν ένοχοι σε δίκη που έγινε στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον διαχειριστή του ανταλλακτηρίου Coin.mx Anthony Murgio, ο οποίος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί το 2015, αμέσως μετά την διακοπή εργασιών του ανταλλακτηρίου, που λειτουργούσε στην Φλόριντα των ΗΠΑ και βοηθούσε στην μεταφορά κεφαλαίων προερχόμενων από διάφορα εγκλήματα σχετιζόμενα με τον κυβερνοχώρο. Το Coin.mx συνδέθηκε επίσης με μιά σειρά έλλων κυβερνοεγκλημάτων, περιλαμβανόμενης μιας διαρροής δεδομένων από την JPMorgan Chase, που συνέβη το 2014 και είχε να κάνει με προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της.

Δεύτερος κατηγορούμενος και καταδικασθείς, ο Πάστορ Trevon Gross, ο οποίος κατηγορήθηκε γιά λήψη δωροδοκίας ύψους 150 χιλ. δολαρίων, για να μεσολαβήσει στην χρήση μιάς πιστωτικής ένωσης με βάση το New Jersey, για την εκκαθάριση των συναλλαγών του ανταλλακτηρίου.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων στην διάρκεια της δίκης προσπάθησαν να αποδείξουν ότι οι εντολείς τους δεν γνώριζαν ότι το ανταλλακτήριο Coin.mx λειτουργούσε παράνομα.

Οι ποινές των καταδιασθέντων θα ανακοινωθούν των προσεχή Ιούνιο.

Εικόνα (προσαρμογή): Law judicial by Geoffrey Whiteway