20 Νοεμβρίου 2017 ♦ Ο επικεφαλής του υπουργείου Επικοινωνιών της Ρωσίας (Minkomsvyaz) δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα νομιμοποιήσει ποτέ την εισαγωγή του Bitcoin στην οικονομία της.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα περιθώρια του πρώτου Φόρουμ Νεολαίας της Ρωσίας, ο Νικολάι Νικηφόροφ δήλωσε ότι ενώ το bitcoin θα παραμείνει εκτός νομιμότητας, η υιοθέτηση της τεχνολογίας Blockchain είναι πολύ πιθανή.

"Το bitcoin είναι μια ξενόφερτη εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain την οποία η ρωσική νομοθεσία δεν πρόκειται να θεωρήσει ποτέ ως νομική οντότητα στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας", δήλωσε στο πρακτορίο Interfax.

Τα σχόλια αυτά έρχονται να προσθέσουν περισσότερη σύγχιση στην ήδη συγκεχυμένη στάση των Ρώσων νομοθετών για το bitcoin. Πολλοί ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι έχουν εκφράσει αντιφατικές απόψεις σχετικά με το πώς η Ρωσία θα αντιμετωπίσει το αναδυόμενο οικονομικό φαινόμενο, με ορισμένους πλέον νε λένε ότι μια οριστική απαγόρευση είναι αναπόφευκτη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος πως σκοπεύει να ανοίξει την αγορά εξόρυξης bitcoin, αντλώντας εκατομμύρια δολάρια για να 'μετακινήσει' εξορυκτική ισχύ από την Κίνα στην Ρωσία. Επίσης, είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να θα ρυθμίσει νομοθετικά την εξόρυξη τον Ιούλιο του 2018.

Οι Ρωσία απ΄ότι φαίνεται θα συνεχίσει να μας δίνει αντιφατικές ειδήσεις για το bitcoin και στο μέλλον...