3 Απριλίου 2017 ♦  O "θρυλικός" επιχειρηματίας ...και προβοκάτορας Kim Dotcom, εργάζεται για την δημιουργία μιας πλατφόρμας πληρωμών που ονομάζεται Bitcache, η οποία θα επιτρέπει στους παρόχους περιεχομένου να πληρώνονται με bitcoin.

Ο Dotcom δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο - demo του συστήματος Bitcache. Ένας χρήστης μπορεί να φορτώσει οποιοδήποτε αρχείο ή βίντεο και να χρεώνει το "κατέβασμα", θέτοντας ο ίδιος την τιμή. Ο χρήστης στη συνέχεια πληρώνεται σε «Bits», τα οποίο μπορούν να μετατραπούν σε bitcoin. Δεν δόθηκαν ακριβείς λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το Bitcache, πάντως ανακοινώθηκε ότι το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε περίπου έξι μήνες.

Η ιδέα του Kim Dotcom είναι να επιτραπεί σε κάθε εκδότη του διαδίκτυο να χρεώνει εύκολα τους αναγνώστες του με μικροποσά για το περιεχόμενο με «μία γραμμή κώδικα» στην ιστοσελίδα τους. Αυτή η υπηρεσία σχεδιάζεται να επεκταθεί μελλοντικά πέρα ​​από τα μεμονωμένα αρχεία σε ολόκληρο ιστοσελίδες, όπως λέει στο βίντεο επίδειξης του.

Το Bitcache αρχικά είχε ξεκινήσει σαν υπηρεσία για την επανεκκίνηση του Megaupload, που επέτρεπε στους χρήστες του να "ανεβάζουν" μεγάλα αρχεία, τα οποία μπορούσαν άλλοι χρήστες να τα "κατεβάζουν" δωρεάν, ή να πληρώνουν μια μικρή συνδρομή για να έχουν πρόσβαση σε πιο γρήγορες υπηρεσίες. Αυτά βέβαια συνέβαιναν το 2005, πριν την εμφάνιση του Dropbox και των άλλων υπηρεσιών αποθήκευσης στο 'νέφος' (cloud).

Πάντως εάν καταφέρει, το πραγματικά δύσκολο εγχείρημά του ο Dotcom, να προσεγγίσει τους παλιούς χρήστες του Megaupload, που έφτασαν τα 150 εκατομμύρια (!), θα δώσει μιά τεράστια ώθηση στην χρήση του bitcoin ώ μέσου πληρωμής για ψηφιακά αγαθά.

Το video που δημοσίευσε στο twitter:

Εικόνα: Kim Dotcom