16 Φεβρουαρίου 2018 ♦ Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή δηλωσαν ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια εισαγωγή κανονιστικών ρυθμίσεων για τα κρυπτονομίσματα.

Συκεκριμένα ο ειδικός βοηθός του προέδρου, Rob Royce, ερωτώμενος σχετικά είπε: "για την ώρα μελετάμε και κατανοούμε σε βάθος τις καλές όπως και τις κακές ιδέες αυτού του χώρου. Οπότε δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε ακόμα κοντά (...σε κάποια ρύθμιση).

Αναφερόμενος σε κάποια προηγούμενα σχόλια οικονομικών αξιωματούχων, είπε ότι πιό άμεση ανάγκη υπάρχει για την μελέτη της παράνομης χρήσης του bitcoin. Μάλιστα επέμεινε στο χαρακτηριστικό των μη αναστρέψιμων συναλλαγών του bitcoin, τις οποίες χαρακτήρισε 'προβληματικές'.

"Ανησυχούμε. Υπάρχουν πλεονεκτήματα στην ιδέα του bitcoin, αλλά την ίδια στιγμή, αν δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, μετά από μία εγκληματική πράξη, δεν μπορείς να πάς το ρολόι πίσω και να ανακτήσεις τα κλεμμένα) χρήματα."

"Δεν έχουμε βρει ακόμα την άκρη" προσθεσε "άρα εδώ έχουμε πρόβλημα."

Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα τους παρόμοια θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Κριστιν Λαγκάρντ η οποία σε πρόσφατη συνέντευξη είπε ότι το ΔΝΤ δραστηριοποιείται κατά της παράνομης χρήσης των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζοντας έμπρακτα την λήψη ρυθμιστικών μέτρων παγκοσμίως.

 

Εικόνα: pixabay.com