15 Ιανουαρίου 2018 ♦ Ο ρώσος υπουργός οικονομικών Alexei Moiseev, δημοσιοποίησε σχέδιο νόμου για την νομιμοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μέσω δημόσιων πλατφορμών ανταλλαγής. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση (και ψήφιση) τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Όπως μας έχουν συνηθίσει οι 'σύντροφοι' ρώσοι ποτέ δεν μιλάνε ξεκάθαρα για τις προθέσεις τους: "Δεν θέλουμε να εμποδίσουμε ή να 'ρυθμίσουμε' την αγορά εξ ολοκλήρου, απλώς θέλουμε να θέσουμε κάποιους κανόνες. Η βασική ιδέα είναι να τυποποιηθεί κατά κάποιον τρόπο η αγορά και η πώληση των κρυπτονομισμάτων, και αυτή να γίνεται σε ελεγχόμενα χρηματιστήρια."

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πάμπολες 'παλινωδίες' της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Την μιά στιγμή λέμε "ούφ" και μετά από λίγο "παναγιά βόηθα" οπότε ας έχουμε κοντά μας και ένα μικρό καλαθάκι...

Επίσης: Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προαναγγελθεί η δημιουργία του κρατικά ελεγχόμενου κρυπτο-ρουβλίου, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν μας είχε προσγειώσει απότομα αναφερόμενος στην χρήση των κρυπτονομισμάτων για χρηματοδότηση τρομοκρατών, ξέπλυμα χρήματος, διακίνιση ναρκωτικών και πάει λέγοντας... Να γυρίσουμε όμως στο τί λεγόταν τότε να θυμηθούμε ότι είχε επίσης ειπωθεί ότι "εάν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει κάποιος από τους γείτονές μας."

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί ότι θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο που θα θέτει ρυθμιστικό πλαίσιο για την έκδοση Αρχικής Προσφοράς Νομισμάτων (ICO) καθώς και για την λειτουργία ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Με άλλα λόγια ο Moiseev, πιστός στην μόνιμη 'ρώσικη' τακτική έρχεται να ταράξει τα νερά ακόμη μια φορά με μιά προσέγγιση του τύπου 'θα ασκήσουμε κεντρικό έλεγχο σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα'...

 

Πηγή: RNS

Εικόνα: pixabay.com