26 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας εξετάζει σε βάθος τις αλυσίδες τομέων (blockchains) και τα κρυπτονομίσματα.

Ο Musa Jimoh, αναπληρωτής διευθυντής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, μίλησε πρόσφατα σε συνέδριο στο Λάγος της Νιγηρίας, το οποίο ήταν επικεντρωμένο στα κρυπτονομίσματα. Εκεί, ο Jimoh ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας ετοιμάζει μια 'λευκή βίβλο' για το θέμα αυτό.

Το πλέον αξιοσημείωτο ήταν το πώς ο Jimoh εξήγησε την ανγκαιότητα για κάτιο τέτοιο, σημειώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα «δεν μπορεί να σταματήσει τα παλιρροιακά κύματα που παράγονται από την τεχνολογία blockchain και τα παράγωγά της». Η εκφράσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω του ότι εκφέρονται από το θεσμικό όργανο που εποπτεύει την εγχώρια νομισματική πολιτική καθώς και τη ρύθμιση του τραπεζικού τομέα.

Στις παρατηρήσεις του, ο Jimoh σημείωσε επίσης ότι η φύση της τεχνολογίας, η οποία δίνει στους χρήστες αυτονομία με τα ιδιωτικά κλειδιά που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που συνδέονται με μια αλυσίδα τομέων, επιτρέπει τη δημιουργία διαφόρων μορφών χρήματος που είναι "πέρα από περιορισμούς και δυνατότητα δήμευσης".

Γενικά, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, συνέβαλαν στην δημιουργία μιας γενικά θετικής εικόνας του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία προχωρά στην εγχώρια αγορά. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν τον τρόπο με τον οποίο τα blockchains μπορούν να βοηθήσουν στην διεκπεραίωση πληρωμών πέρα ​​από τα σύνορα, καθώς και τους επενδυτικούς κινδύνους που συνδέονται με την τεχνολογία που δημιουργείται.

Εξ'άλλου ο Dr. David Isiawe, πρόεδρος της Εταιρείας Ασφάλειας Πληροφοριών της Νιγηρίας, μιλώντας για την γενική συναίνεση, ανέφερε ότι η τεχνολογία είναι μια πραγματικότητα η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ηγεσία της χώρας "είτε μας αρέσει είτε όχι".

Αυτές οι παρατηρήσεις συμπίπτουν επίσης με μια αυξανόμενη εξάπλωση και αποδοχή της τεχνολογίας blockchain στη Νιγηρία, και τα θέματα που προκύπτουν σε μια σχετικά ανώριμη αγορά.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι εγχώριες ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας της Νιγηρίας, εξέδωσαν δύο προειδοποιήσεις σχετικά με την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα.