18 Ιουλίου 2017 ♦ Ο John McAfee ανακοίνωσε την κυκλοφορία του McAfee coin και ενός ICO* ενώ προέβλεψε την εκτίναξη του bitcoin στον αστερισμό των εκατομμυρίων.

Παρά την πρόσφατη βύθιση των κρυπτο-αγορών, η φρενίτιδα για τα ICO (ΑΠΝ- Αρχική Προσφορά Νομισμάτων) δεν φαίνεται να καταλαγιάζει, καθώς καθημερινά ξεφυτρώνουν ολοένα και περισσότερα. Πρόσφατα στον χώρο των έργων που σχετίζονται με το blockchain εμφανίστηκε ένα γνωστό σε όλους(;) όνομα: McAfee Coin.

Ο John McAfee, δημοσιοποίησε σήμερα την διεύθυνση του επίσημου ιστοχώρου του McAfee Coin, στο twitter. Αν και η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε κάποια 'αίσθηση', άλλο ήταν που έκανε κυριολεκτικά πάταγο. Ο McAfee, ο οποίος παραδέχεται ότι προσωπικά δεν κατέχει ούτε ένα bitcoin, προβλέπει ότι το bitcoin θα κινηθεί πάνω από τα  500.000 δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θεωρεί πιθανό να φτάσει και τα 2,6 εκατομμύρια!

Δεν διστάζει να το 'τραβήξει' ακόμα πιό μακριά. Απαντώντας σε tweet λέει ότι εάν αυτό δεν συμβεί, τότε ...θα φάει το που... του στην τηλεόραση!

Η σιγουριά του McAfee για το μέλλον του bitcoin και των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων ήταν ένας από τους παράγοντες που τον ώθησαν στην δημιουργία του MCF.

Τί είναι λοιπόν το McAfee Coin;

Το McAfee Coin, που θα έχει την δική του εκστρατεία Αρχικής Προσφοράς Νομισμάτων (ICO), φαίνεται να είναι μέρος ένός μεγαλύτερου συστήματος που σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει την χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων και άλλων έργων. Όλα συνδέονται με την McAfee Crowdchain Accelerator Inc., στην οποία ο John McAfee είναι συνιδρυτής, και κατέχει την θέση του διευθυντή. Πρόεδρος και CEO είναι ο δεύτερος συνιδρυτής Yale Reisoleil, ενώ ο τρίτος συνιδρυτής John Zhu, κατέχει θέση διευθυντή και COO.

Αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο ρόλος που θα παίξει το McAfee Coin (MCF) στην προαναφερόμενη εταιρεία, ο ρόλος αυτής είναι ξεκάθαρος: πρόκειται για ένα επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων, ο οποίος φιλοδοξεί να εντοπίζει εταιρείες στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους και να τις εφοδιάζει με τα απαιτούμενα εργαλεία και βοήθεια ώστε να αναπτυχθούν. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η McAfee Crowdchain Accelerator Inc. θα διαθέτει ομάδα ειδικών στις επιχειρήσεις και την στρατηγική της αγοράς.

Οι κάτοχοι των McAfee Coin, θα συμμετέχουν στην ομάδα χρηματοδότησης και θα συμμετέχουν επίσης στην ομάδα λήψης αποφάσεων.

Σε όσους φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο McAfee ξεφεύγει από τον χώρο των προγραμμάτων προστασίας από τους ιούς και μπλέκεται με τον χώρο των ICO, να θυμίσουμε - ή να γνωστοποιήσουμε ότι ο McAfee έχει ξαναασχοληθεί με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και της εξόρυξης, αποκτώντας μια σχετική εμπειρία.

Όταν προσλήφθηκε ως CEO στην MGT Capital Investments, ο John McAfee μετακίνησε την εστίαση της εταιρείας στην ασφάλεια δικτύων και στην εξόρυξη ώστε να επιστρέψει η εταιρεία στην κερδοφορία. Το 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη επένδυση της MGT Capital Investments στην εξόρυξη bitcoin, με ισχύ εξόρυξης 2.6 PetaHash, η οποία αργότερα αυξήθηκε σε περισσότερο από 5 PetaHash.

Τον περασμένο μήνα η MGT Capital Investments ανακοίνωσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εξόρυξης Ether. Μέσω μίας συμφωνίας με την Bit5ive LLC, θα προμηθευτεί 60 υπολογιστές εξόρυξης βασισμένους σε επεξεργαστές γραφικών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας κάρτες γραφικών και επεξεργαστές ώστε να χρησιμοποιηθούν στην εξόρυξη Ethereum (ETH) και Ethereum Classic (ETC). Τότε ο John McAfee είχε δηλώσει:

Καθημερινά είμαστε πιο πεπεισμένοι για την ανάπτυξη και την αξία των ψηφιακών νομισμάτων και η Εταιρεία μας είναι μοναδικά τοποθετημένη ώστε να γίνει ο κορυφαίος πάροχος υπολογιστικής ισχύος σε σχετικές αλυσίδες τομέων. Η προσθήκη των Ethereum και Ethereum Classic στις στρατηγικές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αναμένεται να είναι πολύ κερδοφόρα για εμάς.

Νωρίτερα φέτος, η MGT ανακοίνωσε επίσης την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός ιδίόκτητου Bitcoin Mining Pool. Η McAfee επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η MGT Capital Investments δεν θα εξαρτάται πλήρως από τα κέρδη των κρυπτονομισμάτων και θα συνεχίσει να επικεντρώνεται επίσης στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Ξεκινάει πάλι

  Ξεκινάει πάλι "κυνήγι μαγισσών" στην Ρωσία;

  22 Μαϊου 2020 ♦ Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή

  Read More
 • Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  30 Ιανουαρίου 2019 ♦ Σύμφωνα με μία έκθεση της Chainalysis, το

  Read More
 • Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  29 Ιανουαρίου 2019 ♦ Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιρανικού Οργανισμού Προώθησης

  Read More
 • Walmart: Ένας νέος 'μεγάλος' παίκτης στο blockchain

  Walmart: Ένας νέος 'μεγάλος' παίκτης στο blockchain

  23 Ιουνίου 2018 ♦ Την εβδομάδα που μας πέρασε, ένας γίγαντας

  Read More
 • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε αυστηρότερες ρυθμίσεις στα κρυπτονομίσματα

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε αυστηρότερες ρυθμίσεις στα κρυπτονομίσματα

  20 Απριλίου 2018 ♦ Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σφίγγει τον κλοιό, γύρω

  Read More
 • Τεράστια φάρμα εξόρυξης δημιουργείται στην Σιβηρία

  Τεράστια φάρμα εξόρυξης δημιουργείται στην Σιβηρία

  15 Απριλίου 2018 ♦ Μιά από τις μεγαλύτερες φάρμες εξόρυξης, πρόκειται

  Read More
 • H Google σταματάει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα!

  H Google σταματάει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα!

  14 Μαρτίου 2018 ♦ Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alphabet Inc, η

  Read More
 • Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο αργεί η 'ρύθμιση' των κρυπτονομισμάτων

  Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο αργεί η 'ρύθμιση' των κρυπτονομισμάτων

  16 Φεβρουαρίου 2018 ♦ Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ την

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1