4 Δεκεμβρίου 2017 ♦ H Cboe ανακοίνωσε ότι τα αναμενόμενα από πάρα πολλούς "Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Bitcoin" (Bitcoin Ftures) θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

H διαπραγμάτευση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης θα είναι δωρεάν καθ'όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Με αυτή την κίνηση η Cboe μπαίνει μπροστά από την CME στον αγώνα δρόμου που επιδόθηκαν για το ποιός θα είναι ο πρώτος που θα καταφέρει να φέρει προς διαπραγμάτευση Bitcoin Futures.

H CME από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση αντίστοιχων Bitcoin Futures στις 18 Δεκεμβρίου.

Η Commodity Futures Trading Commission μόλις την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε επίσημα ότι θα επιτρέψει στις CME και Cboe να ξεκινήσουν την διάθεση και διαπραγμάτευση Bitcoin Futures.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin της Cboe θα διαπραγματεύονται με το σύμβολο "XBT" και θα διακανονίζονται σε μετρητά έναντι της τιμής δημοπρασίας από την Gemini Trust, τo ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων που έχουν δημιουργήσει οι δίδυμοι Cameron και ο Tyler Winklevoss.



Αντίθετα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της CME τα οποία  θα διαπραγματεύονται με το σύμβολο "CMC" θα διακανονίζονται σε μετρητά έναντι ενός δείκτη που επί του παρόντος θα σταθμίζεται στις τιμές από τέσσερα ανταλλακτήρια: Bitstamp, GDAX, itBit και Kraken.

Τα συμβόλαια αυτά, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές,  θα βοηθήσουν τους επενδυτές να αισθάνονται πιο άνετα με την αγορά bitcoin καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για να προστατεύονται από μεγάλες -πιθανές- απώλειες.

Ο Nikolaos Panigirtzoglou, ο οποίος κατέχει την θέση του global markets strategist στην JPMorgan, είπε την Παρασκευή ότι "η  αναμενόμενη εισαγωγή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης από [μεγάλες] χρηματιστηριακές εταιρείες έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα κρυπτονομίσματα σε μια αναδυόμενη κλάση περιουσιακών στοιχείων που θα προσελκύσει τόσο τους θεσμικούς όσο και τους μικρούς επενδυτές"

 

Εικόνες: cboe.com, pixabay.com