Φακές Εγκλουβής Λευκάδας

Οι φακές είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία και κατατάσσονται στην κατηγορία των υπερτροφών. Αποτελούν πλούσια πηγή υδατανθράκων, φυσικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Η φακή Εγκλουβής είναι μοναδικό προϊόν παγκοσμίως. Για την μοναδικότητά της ως σπόρος έχει διακριθεί σε πολλές εκθέσεις και δείγμα της φυλάσσεται στον ΟΗΕ και στην Συρία στο Διεθνές Κέντρο Έρευνας για Ξηρές Περιοχές (ICARDA), φέροντας τον κωδικό ILL293. Η παραγωγή της χάνεται στα βάθη των αιώνων και ο σπόρος είναι αναλλοίωτος.

Καλλιεργείται με τον ίδιο τρόπο από γενιά σε γενιά και δεν χρησιμοποιούνται κανενός είδους χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα κατά την διάρκεια της παραγωγής. Η εργασία είναι επίπονη και η απόδοση της σοδειάς εξαρτάται απόλυτα από τον καιρό και ως εκ τούτου η τιμή της, αναλογικά με τα έξοδά της είναι αυξημένη. Είναι 100% φυσικό - βιολογικό και κάλοψο ανώτερο προϊόν από την μάνα γη της Εγκλουβής. Η φακή Εγκλουβής μαγειρεύεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή που σας παρέχουμε και ξεχωρίζει για την μοναδική της γεύση και υφή. Είναι βραστερή, τελείως καθαρή από οτιδήποτε χημικό και αποτελεί ιδανική τροφή για κάθε ηλικία.

Η διάθεση της φακής Εγκλουβής γίνεται μετά την συγκομιδή της κάθε Ιούλιο με Αύγουστο. Εξαντλείται συνήθως αμέσως καθώς έχει ήδη προπωληθεί λόγω της τεράστιας ζήτησης πριν ακόμα τελειώσει η συγκομιδή. Αναλόγως την χρονιά και την ποσότητα της παραγωγής συνεχίζεται να πωλείται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων μέσα στους επόμενους μήνες. Η τιμή της κυμαίνεται από 10€/kg κατευθείαν από τον παραγωγό και μπορεί να φθάσει μέχρι και 35€/kg σε συγκεκριμένα καταστήματα. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στις φακές που “βαπτίζονται” Εγκλουβής από τις γύρω περιοχές της Λευκάδος αλλά και από αλλού, που δεν έχουν καμία σχέση με τις αυθεντικές φακές Εγκλουβής. Να προτιμάτε να προμηθεύεστε τις φακές από τους φακοπαραγωγούς της Εγκλουβής που θα τους βρίσκετε πάντα και σε κάθε σοδειά εκεί και από καταστήματα που εμπιστεύεστε. Από εμάς μπορείτε να προμηθευτείτε τις αυθεντικές φακές Εγκλουβής είτε από το χωριό κατευθείαν είτε με αποστολή στο τόπο που επιθυμείτε κατόπιν επικοινωνίας.

Διεύθυνση: Φακοπαραγωγός: Θεοδόσιος Ι. Στεριώτης - Εγκλουβή Λευκάδας, 31080

Τηλέφωνο: 697 4910591

web URL: https://fakesenglouvis.gr/