24 Φεβρουαρίου 2017 ♦ To μεγαλύτερο ανταλλακτήριο bitcoin της Βενεζουέλας, SurBitcoin, θα ξεκινήσει επίσημα εκ νέου τις συναλλαγές από την ερχόμενη εβδομάδα αφού βρέθηκε λύση στις διαφορές με μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βενεζουέλας - την Banesco.

Στις 3 Φεβρουαρίου, γιά πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του τον Αύγουστο του 2014, το SurBitcoin, είχε αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με όλους τους χρήστες του γιατί η Banesco είχε κλείσει τους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Η Banesco τότε υποστήριξε ότι οι διαχειριστές του SurBitcoin δεν επιτρεπόταν να κάνουν συναλλαγές χρησιμοποιώντας το Bolivar, το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας.

Η αναστολή λειτουργίας του SurBitcoin συνέπεσε με τις συλλήψεις τοπικών εξορυκτών με την κατηγορία παράνομης χρήσης εθνικών πόρων ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην ανακοίνωση επανέναρξης λειτουργίας του SurBitcoin αναφέρεται ότι λήφθηκαν η αναγκαίες εγκρίσεις από την τράπεζα Banesco.

Μέχρι σήμερα η νομιμότητα χρήσης και εμπορίας bitcoin στην Βενεζουέλα ήταν ασαφής, αλλά πλέον η χορήγηση έγκρισης από την Banesco μπορεί να εκληφθεί ως γενικότερη έγκριση των συναλλαγών bitcoin. Τα ανταλλακτήρια bitcoin, μπορούν πλέον να λειτουργούν ελεύθερα εφόσον πληρούν τους απαραίτητους όρους λειτουργίας σύμφωνα με τους κανονισμούς κατά του ξεπλύματος χρήματος.