15 Ιανουαρίου 2018 ♦ Το Σαβατοκύριακο που μας πέρασε περάσαμε από ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία του bitcoin (και δεν βαρόμαστε να το λέμε - μας αρέσουν τα ορόσημα και οι στρογγυλοί αριθμοί). Ποιό είναι αυτό; Μα η ολοκλήρωση της εξόρυξης του 80% του συνολικού αριθμού των bitcoin που πρόκειται να εξορυχθούν!

Πλέον μένουν μόνο 4,2 εκατομμύρια bitcoin προς εξόρυξη μέχρι το 2145!

Έχουμε και λέμε: Στις 13 Ιανουαρίου του Σωτηρίου τρέχοντος έτους (2018 μ.Χ.) είχαν εξορυχθεί 16.800.000 bitcoin (BTC), αφήνοντας ένα 'μικρό' 20% για να έχουν να 'παλεύουν' οι εξορύκτες ώστε να 'βγάλουν' ...τον επιούσιο.

Ακόμη βλέπουμε το χάσμα ανάμεσα στην προσφορά και την ζήτηση να μεγαλώνει όλο και περισσότερο κάτι που θα φαίνεται όσο περνάει ο καιρός με αντίκτυπο βέβαια και στην αξία ανταλλαγής του bitcoin.

Εδώ να θυμίσουμε για μια ακόμα φορά την διαφορά του bitcoin από τα περισσότερα alt-coins (και ...shitcoins), τα οποία εξορύσσονται σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς, και στον οποίων τον κώδικα συνήθως υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον εξόρυξη - μέσω διαφόρων ...'μεθόδων' συναίνεσης και αποδοχής (!)

Τα παραπάνω λοιπόν, (όπως και υπόλοιπα χαρακτηριστικά του) καθιστούν το bitcoin μοναδικό και ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επενδυτές παρά τις 'τρομοκρατικές' κορώνες που εκτοξεύουν διάφοροι 'ειδήμονες' και μη κατά καιρούς.

 

Εικόνα: pixabay.com