12 Ιουλίου 2017 ♦ Καθώς η επικεφαλής της αμερικανικής Federal Reserve, κατέθετε ενώπιον του Κογκρέσου, ένας παρευρισκόμενος πίσω από την Yelen ύψωσε ένα χαρτόνι που έγραφε: Buy Bitcoin.

Η Yelen παρουσιάστηκε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών γιά να δώσει μία εικόνα της οικονομίας των Ημωμένων Πολιτειών και να απαντήσει σε ερωτήσεις της επιτροπής. Ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέλυσε την οικονομική έκθεση εξαμήνου που κατέθεσε η FED στο Κογκρέσο.

Καθώς λοιπόν η Yelen κατέθετε και εξέφραζε την προθυμία της για αύξηση των επιτοκίων μέσα σε ένα υγιέστερο οικονομικό κλίμα -μετά από χρόνια μηδενικών επιτοκίων μετά την κρίση του 2008- ένας από του συμμετέχοντες στην ακρόαση, ο οποίος καθόταν δύο σειρές πίσω από την Yelen, σήκωσε έτσι ώστε να φαίνεται από τις τηλεοπτικές κάμερες, ένα χαρτόνι που έγραφε: Buy Bitcoin.

Η ταυτότητα του "δράστη" δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η Yelen, το 2014 είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ότι η FED δεν έχει εξουσία εποπτείας ή ρύθμισης του bitcoin με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ νωρίτερα φέτος είχε δηλώσει ότι πιστεύει πως το blockchain είναι μιά "σημαντική τεχνολογία".

Υπό την ηγεσία της, η Fed προχώρησε στη δημοσιοποίηση μερικών από τις εσωτερικές έρευνές της σχετικά με την τεχνολογία, δημοσιεύοντας την πρώτη της σχετική έκθεση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Εικόνα: Bloomberg / YouTube