16 Αυγούστου 2017 ♦ Μία ιδιωτική ελβετική τράπεζα, διευρύνει την υπηρεσία διαχείρισης ψηφιακών χαρτοφυλακίων που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, περιλαμβάνοντας νέα κρυπτονομίσματα.

Πρόκειται γιά την Falcon Private Bank, η οποια όπως είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα, επέτρεπε στους πελάτες της να αγοράζουν και να διακρατούν bitcoin, μετά από μία συνεργασία που είχε με την Bitcoin Suisse. H υπηρεσία αυτή είχε ξεκινήσει υπό την επίβλεψη των Ελβετικών ρυθμιστικών υπηρεσιών, περιλαμβανομένης της Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA).

Τώρα αυτή η υπηρεσία επεκτείνεται και πλέον περιλαμβάνει τα ether, litecoin και bitcoin cash. Oι πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες αγοράς και φύλαξης των νεοσεισαγόμενων κρυπτονομισμάτων, από τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Πρόκειται για αξιοσημείωτη εξέλιξη, δεδομένου ότι η υπηρεσία υποστήριξης ψηφιακών χαρτοφυλακίων ξεκίνησε μόλις πριν ένα μήνα, και επίσης επρόκειτο για την πρώτη φορά στα χρονικά που η υπηρεσία αυτή προσφέρθηκε από μία "παραδοσιακή" τράπεζα. Ας σημειωθεί, ότι η Falcon Private Bank διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια ύψους πάνω από 14 δισ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Bitcoin Suisse, Niklas Nikolajsen δήλωσε ότι: "Η Falcon Private Bank ύπήρηε η πρώτη τράπεζα που πρόσφερε στους πελάτες της bitcoin, και ως εκ τούτου έγραψε ιστορία. Η απόφασή της να συνεχίσουν προσθέτοντας το erther όπως και άλλα κρυπτονομίσματα την καθιστά πλέον απαραίτητη για τους κατόχους και επενδυτές ψηφιακών χαρτοφυλακίων."

Υπενθυμίζουμε, ότι στα κεντρικά της τράπεζας λειτουργεί και bitcoin ATM.