26 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Τράπεζες στην Σιγκαπούρη, σύμφωνα με αναφορές, έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τουλάχιστον 10 εταιρειών που σχετιζονται με το bitcoin, τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Anson Zeall, επικεφαλής της ένωσης εταιρειών κρυπτονομισμάτων της Σιγκαπούρης (ACCESS), δήλωσε ότι οι τράπεζες δεν αιτιολόγησαν την κίνησή τους, ανώ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα.

Εξ'άλλου η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), σε δήλωσή της ανέφερε ότι δεν  έχει κάποια σχέση με την απόφαση αυτή των εμπορικών τραπεζών η οποία λήφθηκε ανεξάρτητα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση των τραπεζών η δημιουργία πρωτοκόλλου λειτουργίας που θα ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις της προστασίας από απάτες και της απαιτούμενης συλλογής στοιχείων των συναλλασσομένων

Η CoinHako, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών επί των κρυπτονομισμάτων (ανταλλακτήριο), η οποία ερδεύει στην Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε το κλείσιμο των  τραπεζικών της λογαριασμών στην DBS Bank, στο blog της. Παρά το ότι δεν αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την τράπεζα σε αυτήν την απόφαση δήλωσε: "Οι κανονισμοί και ο ακριβής ρόλος του blockchain στην κοινωνία συνεχίζουν να εμφανίζονται ως γκρίζες περιοχές για όλους"

Στη συνέχεια, η CoinHako εξήγησε στους πελάτες της ότι δεν θα μπορεί πλέον να διεκπαιρεώνει καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια Σιγκαπούρης, έως ότου μπορέσει να ανοίξει νέους τραπεζικούς λογαριασμούς - κάτι που αναμένεται να πάρει αρκετές εβδομάδες.

Το κλείσιμο λογαριασμών από τις εμπορικές τράπεζες, έρχεται λίγο μετά από  αια ανακοίνωση της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MAS) σχετικά με τα ψηφιακά τεκμήρια (tokens), τα οποία διαχωρίζει από τα ψηφιακά νομίσματα, και για τα οποία αναφέρει ότι ίσως πρέπει να καταχωρηθούν ώς μετοχές. Την ανακοίνωση αυτή είχε ακολουθήσει μιά δήλωση, όπυ προειδοποιούνται οι επενδυτές σχετικά με τους κινδύνους που περιλαμβάνουν οι επενδύσεις σε Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (ICOs).

Η κεντρική τράπεζα πάντως, έχει δείξει σημάδια αποδοχής της νέας τεχνολογίας, ολοκληρώνοντας μία δοκιμή με κατανεμημένα δεδομένα, εστιάζοντας στις εσωτερικές πληρωμές μεταξύ των τραπεζών, τον περασμένο Μάρτιο.