5 Δεκεμβρίου 2017 ♦ Οι οδηγοί της πόλης Alberton στην Νότια Αφρική, μπορούν να πληρώσουν τα πρόστιμα που θα 'φάνε' για οδικές παραβάσεις με bitcoin, χρησιμοποιώντας μια νέα υπηρεσία που προσφέρει η εταιρεία 'Fines 4 u'.

Η Fines 4 u που λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την πληρωμή των προστίμων, επιτρέπει στουν πελάτες της να πληρώσουν σε bitcoin, ενώ αυτή αποδίδει στην τροχαία νοτιοαφρικάνικα ραντ, με την Fines 4 u να λειτουργεί στην ουσία σαν ανταλλακτήριο.

Η Fines 4 u διαφημίζει την υπηρεσία της αυτή, εστιάζοντας στο γεγονός ότι πρόκειται για μιά φτηνότερη επιλογή συγκρινόμενη με την πληρωμή μέσω τραπεζικής συναλλαγής.

Κατά πόσον τώρα κάποιος θα 'θυσιάσει' τα bitcoin του για να πληρώσει ένα πρόστιμο παρά να προτιμήσει να το κρατήσει, τώρα μάλιστα που αυτό έχει πάρει μια επιταχυνόμενη πορεία προς το φεγγάρι θα δείξει.

Πάντως πέρα από την επιχειρηματική επιτυχία ή όχι, η κίνηση αυτή είχει δημιουργήσει αρκετό 'θόρυβο' στην Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα πολλοί που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν σχετικά με το bitcoin, να δείχνουν αρκετό ενδιαφέρον για σχετικές πληροφορίες.

Όπως λέει η ιδιοκτήτρια της Fines 4 u, Cornelia van Niekerk "Συναλλάσομαι με πολλούς πελάτες καθημερινά, πολλοί εκ των οποίων είναι μεγάλες εταιρείες. Ξαφνικά όλοι μου ζητάνε περισσότερες πληροφορίες για το bitcoin."

 

Εικόνα: Road Traffic Management Corporation (RTMC) , Link