16 Δεκεμβρίου 2017 ♦ Αν και η αξία του bitcoin 'κέρδισε' περίπου 1700% φέτος κάνοντας μια στρατιά 'ειδικών' να μιλάνε και να προειδοποιούν για μια 'φούσκα' που είναι έτοιμη να εκραγεί, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θα μπορούσαν να δώσουν μια ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην πορεία του προς το φεγγάρι.

Υπάρχουν αρκετές προβλέψεις μέσα στον ορυμαγδό των προβλέψεων 'ολικής' καταστροφής, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες είναι αρκετά αισιόδοξες. Έχουμε παρουσιάσει εδώ κάποιες από αυτές. Άλλες λένε για 60.000 δολάρια, 400.000 δολλάρια, άλλες 500.000 δολάρια και πάει λέγοντας...

Ας μείνουμε σε έναν αριθμό 'ορόσημο'. Γιατί όπως και να το κάνουμε, σε εμάς τους ανθρώπους αρέσουν οι στρογγυλοί αριθμοί ...όπως στις μαϊμούδες οι μπανάνες... Τέλος πάντων. Ας διαλέξουμε την τιμή 'ορόσημο' των 100.000 δολαρίων!

Ας κρατήσουμε στο νου μας μερικά δεδομένα για αρχή: Αυτή την στιγμή 'κυκλοφορούν' περίπου 16,7 εκατομμύρια bitcoin, οπότε για αξία 100.000 δολαρίων για κάθε ένα από αυτά, έχουμε μιά συνολική αξία 16,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Όχι και άσχημα. Όχι και πάρα πολλά όμως, αν αναλογιστούμε ότι το χρήμα που κυκλοφορεί συναλικά στον πλανήτη μας, 'αξίζει' κατά προσέγγιση περίπου 280 τρισεκατομμύρια δολάρια! Αν πούμε ότι το 0,6% του συνολικού κυκλοφορούντος χρήματος "αποθηκευτεί" σε bitcoin, τότε τα έχουμε εκείνα τα 100.000 δολάρια ανά bitcoin. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.

Ποιοί θα ήταν άραγε οι παράγοντες εκείνοι που θα ωθούσαν το bitcoin προς τα 'κεί;

Ένας λοιπόν σημαντικός παράγοντας θα ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμογών - πορτοφολιών, που θα καταστήσουν την χρήση του bitcoin πιο εύκολη για τον μέσο άνθρωπο. Όχι ότι τώρα εμείς θεωρούμε την χρήση του δύσκολη ... αλλά να, κάποιοι μας κάνουν τους δύσκολους: και που θα το βρω, και δεν ξέρω από τέτοια, μπά μοπυ μυρίζει απάτη, δεν τα πάω καλά με τα νέα μπλιμπλίκια, είμαι μεγάλος για τέτοια... και πάει λέγοντας.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, θα ήταν και η αύξηση των λιανεμπόρων που αποδέχονται το bitcoin ως μέσο πληρωμής, είτε από τα διαδικτυακά τους καταστήματα, είτε ακόμη και από τα 'κανονικά' καταστήματά τους. Τα επίγεια. Τα κανονικά. Στο ταμείο δηλαδή... Ήδη πολλοί λιανοπωλητές σε περιοχές του πλανήτη που είναι 'μπροστά' το δέχονται για πληρωμές στα ταμεία τους. Στην Ιαπωνία μιλάμε ήδη για εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα. Παράλληλα πολλοί μεγά λιανοπωλητές παγόσμιου βεληνεκούς, όπως το eBay, η Amazon, τα Wal-Mart κλπ. σύμφωνα με όσα 'ακούγωνται' προετειμάζονται για την είσοδό τους σε αυτόν τον τομέα.

Ακόμα ένα μεγάλος -από άποψη 'βαρύτητας'- παράγοντας, είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού αύξησης όσων ασχολούνται με τις αγοραπωλησίες bitcoin και λοιπών κρυπτονομισμάτων. Πριν ένα δυό χρόνια, καθημερινά είχαμε το 'κατέβασμα' και την εγκατάσταση περίπου 1.000 - 2.000 ηλεκτρονικών πορτοφολιών. Στις μέρες που διανύουμε ο αριθμός βρίσκεται περίπου στις 30.000! Η αξία ενός στοιχείου, μην ξεχνάμε, καθοδηγείται από την ζήτηση...

Και τέλος, ένας μεγάλης σημασίας παράγοντας: Η παραδοχή από τα κράτη ότι όντως το bitcoin είναι νόμισμα. Το έκανε πρώτη η Ιαπωνία πριν λίγους μήνες και είδαμε την 'αγορά' του bitcoin να μετατοπίζεται από την 'χειμαζόμενη' πλέον Κίνα στην Ιαπωνία, η οποία δίνει το ρυθμό, εκτοξεύοντας τον όγκο συναλλαγών στα ύψη. Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην έχουν κάνει ακόμα το αναμενόμενο βήμα, αντίθετα πολλές Πολιτείες τους να δημιουργούν πολύ μεγάλα εμπόδια σε όσους θέλουν να 'ασχοληθούν' με το bitcoin, αλλά ας φανταστούμε το παράδειγμα της Ιαπωνίας να υιοθετείται και από άλλες χώρες που 'τραβάνε' το κάρο της οικονομίας...

Είπαμε: Δύσκολο μεν, ακατόρθωτο όμως όχι...

 

Εικόνα: pixabay.com

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

Δελτίο καιρού

 • Πρόγνωση καιρού Ελλάδας

  ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-04-2018 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

  Read More
 • 1

News room

 • Τεράστια φάρμα εξόρυξης δημιουργείται στην Σιβηρία

  Τεράστια φάρμα εξόρυξης δημιουργείται στην Σιβηρία

  15 Απριλίου 2018 ♦ Μιά από τις μεγαλύτερες φάρμες εξόρυξης, πρόκειται

  Read More
 • H Google σταματάει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα!

  H Google σταματάει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα!

  14 Μαρτίου 2018 ♦ Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alphabet Inc, η

  Read More
 • Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο αργεί η 'ρύθμιση' των κρυπτονομισμάτων

  Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο αργεί η 'ρύθμιση' των κρυπτονομισμάτων

  16 Φεβρουαρίου 2018 ♦ Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ την

  Read More
 • Ποδοσφαιρική μεταγραφή στην Τουρκία με bitcoin

  Ποδοσφαιρική μεταγραφή στην Τουρκία με bitcoin

  30 Ιανουαρίου 2018 ♦ Μία τουρκική ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα, η Harunustaspor

  Read More
 • Εντοπίστηκε -επιτέλους- τι προκαλεί το γκριζάρισμα των μαλλιών και την φαλάκρα

  Εντοπίστηκε -επιτέλους- τι προκαλεί το γκριζάρισμα των μαλλιών και την φαλάκρα

  28 Ιανουαρίου 2017 ♦ Επιστήμονες εντόπισαν τα κύτταρα που ευθύνονται για

  Read More
 • 3000 Μετρικοί Τόνοι Σιταριού πουλήθηκαν για bitcoin!

  3000 Μετρικοί Τόνοι Σιταριού πουλήθηκαν για bitcoin!

  25 Ιανουαρίου 2017 ♦ Τα κρυπτονομίσματα σιγά σιγά διεισδύουν σε διάφορους

  Read More
 • Ο Stiglitz ζητά την 'εξαφάνιση' του bitcoin

  Ο Stiglitz ζητά την 'εξαφάνιση' του bitcoin

  24 Ιανουαρίου 2017 ♦ Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum

  Read More
 • Το ιαπωνικό ανταλλακτήριο BitFlyer έρχεται στην Ευρώπη

  Το ιαπωνικό ανταλλακτήριο BitFlyer έρχεται στην Ευρώπη

  23 Ιανουαρίου 2017 ♦ Το BitFlyer επεκτείνει τις δραστηριότητές του και

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1